Boicotat #Romania o țară de barbari!!  Craiova, Mayor of Craiova Lia Olguta Aliescu - IMAGINI ŞOCANTE – Cadavre de câini, în putrefacţie, ţinute în saci şi plase la adăpostul de la Făcăi, Craiova. Un câine a murit sub ochii jurnaliştilor.

Imagini şocante ne-au sosit pe adresa redacţiei. Este vorba de cadavre de câini, unele dintre ele în putrefacţie, ţinută în saci de plastic şi pungi, la adăpostul canin de la Făcăi. Poliţia a descins astăzi la “adăpostul groazei”, la solicitarea ONG-urilor care se ocupă cu protecţia animalelor.
Informate că la adăpostul de la Făcăi sunt câteva cadavre de câini, în putrefacţie, ţinute în saci şi plase de plastic, două reprezentante ale ONG-urilor au ajuns la adăpostul canin de la Făcăi.
La faţa locului, în aşteptarea unui oficial care să spună ce se petrece în adăpost, Oana Popescu şi Aurelia Loacă au observat un pui de câine agonizând, în pragul morţii, însă la faţa locului nu era niciun specialist care să îi acorde ajutorul. Din păcate, la câteva minute după ce reprezentantele ONG au luat căţelul, pentru a-l duce la un specialist, acesta a murit.

Reprezentantele ONG-urilor mai aveau informaţia că mai multe cadavre, aflate deja în putrefacţie, sunt depozitate în saci de plastic.
Un echipaj de poliţie de la Secţia nr. 2, coordonat de comisarul-şef Tită Grigore, adjunctul secţiei, a intrat în adăpost, pentru a verifica aspectele sesizate de ONG-uri.
“La secţia 2 Poliţie s-a primit un apel de la un reprezentant al unei ONG, care a sesizat că la adăpostul de la Făcăi ar fi mai multe cadavre. Un echipaj al secţiei s-a deplasat la faţa locului, constantând că în interiorul cabinetului medical, se afla cadavrul unui câine. A rezultat că era vorba de un câine aflat sub tratament medical, care decedase. Nu au fost găsite alte cadavre. La nivelul secţiei 2, se fac în continuare verificări cu privire la acest eveniment. ”
Poliţiştii au intrat însă în adăpost la circa 30 de minute după ce ajunseseră la Făcăi, din cauza faptului că nu li s-a permis accesul imediat.
Vizavi de evenimentele de azi, Dan Petre, director tehnic la SC Salubritate SRL, a declarat:
“Încă mai funcţionează acest adăpost până vom transfera câinii de la Făcăi la Breasta. Adăpostul rămâne deschis până se va decide închiderea lui prin Hotărâre de Consiliu Local. La Făcăi mai sunt 40-50 de căini. Avem îngrijitor acolo cu program de lucru de opt ore pe zi. Căţelul care a murit a fost adus de o iubitoare câini în urmă cu câteva luni, era nou fătat şi nu avea unde să îl ţină. S-a îmbolnăvit şi de aceea a murit. Dacă era un câine mort acolo, nu înseamnă neapărat că era mort de mult şi ţinut aşa. Asociaţiile de protecţia animalelor au voie să intre în stabiliment dar trebuie să anunţe înainte.
Întrebat despre conţinutul sacilor galbeni care apar în imagini, Dan Petre a declarat că sunt cu “reziduuri care rezultă din operaţiunile de sterilizare”.

http://oradedolj.oradestiri.ro/imagini-socante-cadavre-de-caini-in-putrefactie-tinute-in-saci-si-plase-la-adapostul-de-la-facai-un-caine-a-murit-in-ochii-jurnalistilor/actualitate/2013/06/06/