URGENTA la Craiova #Romania - Un ONG local (membrii asociatiei "Speranta pentru Animale") din Craiova a fost la adapostul public pentru animale din acea localitate. Un adapost care se pare ca are ca si regula omorarea tutoror cainilor agresivi la fiecare 7 zile. Problema e ca acei caini sunt departe de a fi agresivi, multi dintre ei sunt ori batrani ori pui ori nici macar nu au dinti in gura. Sunt animale care au fost prinse doar pentru ca strica privelistea de pe strazile din Romania. Astfel, hingherii au prins si inchis cainii si i-au catalogat drept agresivi.

Cei de la ONG nu au fost lasati sa intre in adapost si tot acolo a putut fi vazut "Macelarul", un veterinar care se presupunea ca nu ar mai fi fost lasat de primar sa lucreze acolo din cauza practicilor inumane si procedurilor groaznice puse in aplicare pe sute de caini, cu ceva timp in urma.

Politia deasemenea a pazit intrarea in adapost, blocand in mod ilegal accesul organizatiei in adapost. Seful politiei a fost sunat si in loc sa fie pus sa ia masurile legale, a fost sfatuit sa aduca si mai multi politisti in zona, pentru a bloca accesul ONG-ului in adapost.

Reactia primarului a fost aceea de a-l scoate sub protectia politiei din adapost, pe veterinarul poreclit "Macelarul". Chiar si dupa, cei de la organizatie nu au fost lasati sa intre ceea ce ne face sa credem ca un masacru ilegal de animale inocente avea deja loc in acel adapost. Avem probe care arata ca acei caini erau departe de a fi agresivi.

Mai trebuie luat in considerare ca multe alte adaposturi din Romania prefera sa apeleze la metode mai ieftine si barbare de a scapa de caini decat sa apeleze la metode umane asa ca e lesne de imaginat la ce suferinte si brutalitati au fost supuse animalutele de la acel adapost.

Va rugam sa semnati petitia aici: 

http://www.change.org/petitions/craiova-city-hall-and-police-department-stop-the-illegal-slaughter-of-dogs-in-the-public-shelter#share

Mai multe detalii si adrese la care sa trimiteti scrisoare consiliului local si primarului: 

https://www.facebook.com/pages/Romania-The-land-of-Death-for-animals/204542339556844